Aktuellt

Välkommen till Bokström 2020!

Bokström är en virtuell bokmässa med unika författarintervjuer och tänkvärda samtal som ordnas 4–6 december. 30 timmar. 60 samtal. Och du är bjuden!

Adressen för bokmässan är bokström.fi.

Våra författare på Bokström:

Fredag 4.12 kl. 18: Böjas men inte knäckas

Var hittar vi motståndskraft när livet drabbar oss med full styrka? Hur uthärdar vi vardagens kriser? Christa Mickelsson, Sofia Torvalds och Katarina Gäddnäs samtalar kring resiliens – förmågan att tänja och studsa tillbaka. Moderator: Katarina Fagerström. Arr. Fontana Media och Schildts & Söderströms

Lördag 5.12. kl. 13: Skulle vi alla kunna samsas?

Merete Mazzarella, Gustav Björkstrand och biskop Bo-Göran Åstrand diskuterar oroväckande frågor i vår samtid. I samtalet ställs frågan om det alls går att mötas. Hur hamnade vi här, och är det möjligt att överbrygga polariseringen? Moderator: Wivan Nygård-Fagerudd. Fontana Media, Schildts & Söderströms och Ev. Luth. kyrkan i Finland

Läs mer och bekanta dig med programmet här

Författarkväll i Åbo

TVÅ LIV MÖTS
– samtal med Christa Mickelsson och Gustav Björkstrand i Åbo domkyrka

Vad ger livsmening? Var hittar man lycka? Och hur tampas man med svåra livsförändringar?

Tisdagen den 22 september kl. 18.00 samtalar Sofia Torvalds med Christa Mickelsson och Gustav Björkstrand utgående från deras nyutkomna böcker. Journalisten och tvåbarnsmamman Christa Mickelsson drabbades som 33-åring av en massiv hjärnblödning. I boken Ett blodkärl som brast berättar hon om kampen för att återfå sitt språk, sin rörelseförmåga och sitt liv.
Gustav Björkstrand delar i sin självbiografi På avstånd ser man klarare med sig av såväl triumfer som motgångar ur sin händelserika karriär. Få personer har haft så unika utsiktsposter i samhället som Gustav Björkstrand – han har verkat bl.a. som minister, riksdagsledamot, rektor för Åbo Akademi och biskop för Borgå stift.

Varmt välkommen till Åbo domkyrka!

Arrangörer: Fontana Media, Kyrkpressen och Åbo svenska församling

Boksignering

Torsdag 27.8 kl. 16.00–17.00 signerar Christa Mickelsson sin bok "Ett blodkärl som brast" i Herlers bokhandel i Nykarleby, Topeliusesplanaden 12.

Höstturné: Längtan efter det perfekta livet

Vi tror ofta att andra lever det perfekta livet, och att det bara är vårt som är sprucket. Men nästan alla ställs vi inför utmaningar och förluster.

Under höstturnén diskuterar Alaric Mård, aktuell med boken ”Begränsade är vi allihopa”, tillsammans med lokala gäster. Utöver diskussionerna blir det kaffeservering, bokförsäljning och andakt.

Samlingarna är ett samarbete mellan Fontana Media, Kyrkpressen, Församlingsförbundet och den lokala församlingen på orten.

Marthas kokbok – recept och råd

Marthas kokbok har utkommit i ny och läcker dräkt! Du hittar den i vårt sortiment här på webben.

Snart blir det bokrea hos Fontana Media! Håll utkik i Kyrkpressen nr 4 som utkommer 21.2, där ingår Reakatalogen med fina fynd för många olika slags läsare.

Verktygsbacken

Magasinet Verktygsbacken samlar tips från vanliga pappor om hur man får vardagen att fungera, också när man i frustration sprutar blåbärssoppa över hela köket.

Helsingfors bokmässa!

Jonas Helgesson, Karin Erlandsson, John Vikström, Hilkka Olkinuora och Monica Vikström-Jokela är några av de kloka och roliga författare du kan se på scenen på Helsingfors bokmässa 25–28.10. Välkommen att bokfynda i Fontana Medias monter 6M66! Vi ses! Fontana Medias program hittar du här!

Nya böcker!

Kolla in höstens böcker under fliken Utgivning. Fontana Media erbjuder något för dig som längtar och för dig som hoppas. Och så bjuder vi på knytkalas! Karin Erlandsson ger ut en ny bok: Hela himlen stormar, där hon går på djupet med vardag, längtan och tro. Erik Vikström är aktuell med en liten och innerlig bönbok, I bönens tid. Monica Vikström-Jokela återkommer med den glada Bärtil och hans vänner. Denna gång bjuder de på knytkalas i samarbete med mästerkocken Micke Björklund, Bärtil och knytkalaset.
Lita på att det ljusnar
Sjödin Tomas
9,50
Under Guds vingar
Oranje Corien & ten Berge Marieke
15,00
Skatter i lerkärl
Hafner Daniel
20,00
När jag bröt mot buden
Küchen Maria
21,00
Fräls oss från ondo
Lignell Fredrik & Västberg Helen
27,00
Barnens bästa Bibel
Dalevi Sören & Pettersson M-G
29,90
Gud och jag tillsammans
Warren Rick
23,50
Ljudet av tystnad
Sjödin Tomas
27,90
En minut om dagen
Arenius Håkan
21,00
Ett blodkärl som brast
Mickelsson Christa
24,90
En gästfri Gud, en gästfri kyrka
Vikström Björn
27,90
Kärlekens mångfald
Vikström Björn
8,00
Lärarhandledning 1 Himmel och jord
Erikson-Blomfelt Gun & Sjö-Särs Irene
57,00
Himmel och jord – bok 1
Erikson-Blomfelt Gun och Sjö-Särs Irene
16,80